Ved særlige
lejligheder, hvor familie eller venner samles om et smukt dækket bord, kan man
være sikker på, at gæsterne ser frem til middagens clou - desserten!
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time. Frysetid: 3 timer.
# Ingredienser
2 små honningmeloner
eller 1 stor netmelon
25 g pistacienødder
eller mandler
evt. knust is
Nem is:
4 æg
1 dl lys portvin
85 g (1 dl) melis
5 dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1 Lav en parfait-is
efter opskriften nedenfor.
2. Skær 4-6 både af
melonerne.
Skrab kernerne ud.
Stil melonbådene tildækket
og køligt, men ikke i fryser.
3. Lav 3-4
melonkugler pr. person med et kuglejern (eller en ske).
Læg dem i en flad skål og hæld portvinen over.
4. Resten af
melonkødet kommes i en blender og køres til mos (ca. 3 dl).
5. Ved serveringen
anrettes melonisen i kugler (eller skives op) på melonbådene.
Fordel melonkuglerne
over.
Pynt med
flødeskumstoppe og finthakkede pistacienødder eller mandler.
Nem is med melon - fremgangsmåde
1. Skil æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne sammen i en skål.
2. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad
gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i, til der ikke længere er gule striber.
Rør melonmosen
4. Pisk fløden tyk, men ikke helt stiv og fold den i
æggemassen.
5. Tilsæt smagsingrediens (eller udelad den).
6. Hæld ægge-flødeblandingen i en frysefast form (fx en
plastskål).
Dæk med alufolie og sæt den i fryseren mindst 3 timer.
Man behøver ikke at røre i denne is under frysningen.
7. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 15
min. før den skal anrettes.