For min skyld er smukke rå æblestykker dejligt nok, men æblekompot
med lidt hvidvin og lidt flødeskum - det bliver til en nem og meget elegant dessert. Brug samme opskrift
til pærer eller ferskner.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Kogetid: 10 min. Køletid: 1 time. Fryseegnet
# Ingredienser
4 store æbler
1 dl vand
85 g (1 dl) melis
1 hel nellike
½ citron
1 kanelstang
3 dl hvidvin eller
cider
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Kog en lage af
vand, sukker, citronsaft, nellike og kanelstang.
2. Skræl æblerne,
fjern kernehuset og skær frugten i tynde både.
Lad dem dampe næsten møre (5 min.) i lagen.
3. Tilsæt hvidvinen
og lad æblerne simre ca. 5 min.
De må endelig
ikke koge ud.
4. Hæld æblerne med
lage op i en glasskål og lad dem blive helt kolde.
5. Server kompotten
kold med let pisket flødeskum.