Logo

Kylling i asparges-sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kylling i asparges-sauce

 
Kylling kan tilberedes på utallige mader. Af kylling kan du lave både hverdagsmad og festmad, og det kan bruges til både billige og hurtige retter. Her får du en god opskrift med kylling. ❤
Til 4 personer.

 
# Ingredienser
1 kylling, ca 1200 g
1-1½ l vand

1 tsk salt

 
Asparges-sauce:
6 dl suppe fra kyllingen
4 spsk majsstivelse

2 dl skummet-, mini- eller letmælk
2 dåser aspargessnitter a 270 g drænet vægt
salt og peber
citronsaft

 
Tilbehør:
kogte ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
eller kogte kartofler

godt brød

 
* Tilberedning
1. Fjern en evt. pose med indmad fra kyllingens indre.
2. Pil evt. det skind af kyllingen, som let lader sig fjerne.
3. Læg kyllingen i en gryde, dæk den med vand, tilsæt salt og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca 30 min.
Kyllingen er færdigkogt, når lårbenet let kan løsnes.

Bruger du stegetermometer, skal temperaturen i overlåret være 75 °C.
4. Tag kyllingen op af suppen og lad den køle af. Gem suppen til saucen.
5. Hæld suppen igennem en sigte og fjern det øverste lag fedt.
6. Pluk det afkølede kyllingekød fra benene og smid skindet ud.

 
Asparges-sauce:
1. Lad 6 dl af kyllingesuppen koge op i en gryde.
2. Opløs majsstivelsen i mælken og jævn suppen med blandingen.
3. Hæld vandet fra aspargesene og skær kyllingekødet i stykker på 2-3 cm.
Kom begge dele i saucen.
4. Kog saucen godt igennem i 2 min og smag til med salt, peber og citronsaft.
5. Server kylling i asparges-sauce med de kogte kartofler eller ris og godt brød.

 
Tips: Du kan bruge friske, grønne asparges i stedet for asparges på dåse. Skyl da de friske asparges, skær enderne af og skær resten i stykker på 2-3 cm. Kog aspargesstykkerne i 4 min i suppen, inden den jævnes.

 
Energi pr. person: 2600 kj (620 kcal)
Energifordeling: Protein: 25 % (38 g) Kulhydrat: 61 % (91 g) Fedt: 14 % (10 g)

Vil du tabe dig, kan du spise: En fjerdedel af saucen med kylling og asparges og 2 dl kogte ris.

 

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 13.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her