Konfekt Arbejdstid: 30 min. Udblødningstid: 6-8 timer, gerne til næste dag. Kogetid: ca 20 min. Tørretid: ca 2 døgn. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Marmeladekonfekt – Flæsk
500 g tørrede, ubehandlede abrikoser
ca
vand
sukker (ca )
pr. l frugtmos
10 blade husblas
perlesukker
Form: ca 30 x
*
Sådan laves Marmeladekonfekt – Flæsk
1. Sæt abrikoserne i blød i rigeligt, koldt vand 6-8 timer,
gerne til næste dag.
2. Kom abrikoserne i en gryde med så meget af
udblødningsvandet, at det dækker.
Kog frugten til mos ved svag varme under låg, ca 20 min.
Rør i gryden af og til.
3. Blend abrikosmosen eller purér den gennem en sigte.
Kom mosen tilbage i gryden.
4. Sæt husblassen i blød 5-7 min. i rigeligt, koldt vand.
5. Varm abrikosmosen op under omrøring.
6. Knug husblassen fri for vand og opløs den direkte i den
varme abrikosmos.
7. Bred abrikosmosen ud i en oliesmurt form eller et fad.
Glat den med en paletkniv og dæk med pergamentpapir.
8. Sæt abrikosmosen til tørre et lunt sted, til den er helt
stiv.
9. Skær marmeladepladen i passende stykker, ca 2 x , og vend dem i
perlesukker.
Tips: Opbevar konfektstykkerne i en kagedåse med
pergamentpapir mellem lagene.
Opbevaret svalt og med tætsluttende låg kan konfekten holde
sig frisk en uges tid. Konfektstykkerne kan vendes i kokosmel i stedet for i
perlesukker.
Se alle de bedste opskrifter med Konfekt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------