I Frankrig kaldes denne ret »Poulet Vallee D'Auge«. Auge-dalen ligger i Normandiet, og denne opskrift gør god brug af regionens mange lækre specialiteter: smør og fløde fra mejerierne og æbler, cider og calvados
fra de mange æblegårde.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 1 time. Krævende. Til
4 pers.
# Ingredienser
1 frisk kylling, ca. 1,8 kg
salt og peber
60 g smør
olie, til stegning
½ dl calvados
2 skalotteløg, finthakkede
5 dl æblecider
150 g champignon, i skiver
2½ dl piskefløde
200 g æbler (fx golden delicious)
50 g klaret smør (se Kokketips)
4 spsk friskhakket persille
* Tilberedning
1. Skær kyllingen i fire eller otte stykker.
Krydr med salt og peber.
Opvarm halvdelen af smørret og en smule olie på en stor
sauterpande.
Kyllingestykkerne brunes, nogle få stykker ad gangen.
Brun skindsiden først.
Hæld evt. overskydende fedt bort og læg alle
kyllingestykkerne tilbage på panden.
Overhæld dem med calvados og flamber ved at sætte en
tændstik til den varme spiritus.
Hav et grydelåg parat, hvis flammerne skulle tage overhånd.
Tilsæt skalotteløg og steg ved lav varme, til de er bløde og
klare.
Hæld cideren på panden og læg låg på.
Lad retten simre i 15 min.
Vend kyllingestykkerne efter 10 min.
2. I mellemtiden sauteres champignon i det resterende smør
under låg i 4 min.
De sauterede champignon hældes sammen med den væde, de har
afgivet, over kyllingestykkerne. Tilsæt også piskefløden og kog i 5 min.
Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme.
3. Saucen koges ind i ca. 10 min, til den har fået en
passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og lad dem koge med
til de er helt gennemvarme, ca. 2 min.
4. Fjern æblernes kernehuse og skær æblerne i tynde skiver.
De skal ikke skrælles.
Steg æbleskiverne gyldne i klaret smør.
Pynt kyllingeretten med de ristede æbleringe samt hakket
persille.
Kokketips
Det er en god ide at anvende klaret smør, da det kan
opvarmes til en ret høj temperatur uden at branke. 90 g almindeligt smør giver
50 g klaret smør.
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde ved meget lav
varme. Der skal ikke røres rundt.
Når smørret er smeltet, fjernes skummet fra overfladen med
en ske.
Hæld forsigtigt det smeltede smør ned i en skål eller en
plasticboks.
Efterlad bundfaldet i gryden og smid det væk.
Dæk det klarede smør godt til. Det kan holde sig i
køleskabet i op til 4 uger.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.