Drikke. Arbejdstid: ca 30 min. Skal trække: ca 1 døgn. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Orangeade
8 usprøjtede appelsiner
675 g sukker (godt 8 dl)
1 citron saft af (eller 25 g citronsyre)
Flasker
*
Sådan laves Orangeade
1. Skyl og tør appelsinerne.
Riv eller skræl skallen tyndt.
Læg skallerne i en skål sammen med sukker og citronsyre.
2. Bring 1 l vand i kog og hæld det over skal og sukker.
Lad blandingen afkøle under jævnlig omrøring.
3. Pres imens saften af appelsinerne og hæld den i
sukkerblandingen.
Lad det trække tildækket ca 1 døgn.
4. Si saften gennem en gelépose eller fin si.
5. Hæld saften på rene flasker og luk dem straks.
Tips: Fortynd orangeaden med koldt vand efter smag,
3-4 dele vand til 1 del orangeade.
Skal orangeaden opbevares mere end et par dage uden for
køleskab, bør den tilsættes konserveringsmiddel (Atamon) efter anvisningen på
emballagen.
Et par af appelsinerne kan erstattes af citroner,
sukkermængden øges så lidt efter smag.
Se alle de bedste opskrifter med Appelsiner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------