Uden tvivl den bedste nøddelikør, som du har smagt. Men det
overrasker os faktisk ikke. Nøddelikør er et raffineret islæt til forskellige
desserter, fx vaniljeis.
# Ingredienser
300 g grønne nødder med skal (hassel- eller valnødder i juli/august)
1 l grappa
250 g krystalsukker
20 g vaniljesukker
2 kryddernelliker
revet muskatnød
½ stang kanel
* Tilberedning
De grønne nødder gnides grundigt, men skal ikke vaskes.
Nødderne knuses, og alle ingredienserne kommes på en stor
flaske sammen med grappaen.
Flasken lukkes tæt til og stilles til gæring i solen i 40
dage.
Derefter modnes den i skygge i yderligere 40 dage.
Når tiden er gået, hældes likøren gennem en fin si eller
gennem kaffefilter og fyldes på flasker.
På sin hjemegn Tessin fik denne likør på grønne nødder og
grappa det smukke navn Ratafiå, Den blev opfundet af kapuzinermunkene i
klosteret Bigorio, men i dag laver mange familier i Tessino den selv. For at
den senere skal kunne udfolde sin næsten medicinske virkning, skal nødderne
efter gammel overtro indsamles Sct. Hansdag den 24. juni. Det forklarer også,
hvorfor nødderne er grønne og umodne.
Se alle
de bedste opskrifter med Drikke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.