Når sommeren først
rigtigt har holdt sit indtog, og med den forhåbentlig også varmen, er en
portion kold suppe noget af det mest læskende, man kan tænke sig.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 15 min. Køletid: 3 timer
# Ingredienser
4-5 forårsløg
3-4 mellemstore
kartofler
10 g smør/margarine
1 liter
hønsebouillon (af terning)
3 dl piskefløde
2 bdt brøndkarse
salt, peber fra kværn
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene. Lad
de grønne toppe blive siddende.
Skræl kartoflerne.
Skær løg og kartofler i tynde skiver.
2. Svits så
grønsagerne i smør i en gryde.
Tilsæt bouillon og
det meste af brøndkarsen.
Lad det koge under
låg for svag varme i ca 15 min.
3. Gnid grønsagerne
gennem en fin si eller kom det hele i blenderen.
Sæt suppen til
afkøling.
4. Pisk fløden.
Rør den i den kolde
suppe og smag til med salt og peber.
Tilsæt fintklippet
brøndkarse.
5. Suppen serveres
godt afkølet med lun flûte til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER