Pastinak er en hvidgul rodfrugt og en af vore kendteste suppeurter. Den ligner persillerod, men dels er smagen forskellig, dels formen: pastinakken har en hul fure foroven ved stilkefæstet, hvor persilleroden nærmest buer udad. Pastinakken kan være kortere eller længere kegleformet og ses også næsten rund.
Før brugtes den alene som suppeurt, specielt uundværlig i
gule ærter, nu bruges den som enhver anden grønsag, som tilbehør, i pureer, souffleer,
stuvninger m.m.
Den skal skrælles tyndt og har bedst af at vente i koldt vand, fordi den kan
mørkne ved for langvarigt møde med luften.
Sæsonen for danske pastinakker er vinterhalvåret, dvs.
september-maj. Pastinak kan fryses efter blanchering, men smag og konsistens
forringes. Kortest muligt er bedst.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med Pastinak
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------