En kagelinse er en sprød tørkage med creme. Den har været kendt
herhjemme i mere end 100 år og været fast deltager på finere kaffeborde. Her
får du Kogebog.dk's gode, velafprøvede opskrift.
Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: 30 min. Bagetid: ca. 15
min. Fryse-egnede. 16 stk.
# Ingredienser til Liflige linser:
250 g hvedemel
185 g smør
75 g flormelis
1 æg
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 stang vanilje
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
*
Sådan laver du Liflige linser:
Findel smørret i melet og bland flormelissen i.
Tilsæt det sammenpiskede æg og ælt hurtigt dejen sammen.
Sæt dejen koldt en halv times tid.
Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Skrab kornene fri fra den flækkede vaniljestang og pisk dem
i æggemassen sammen med majsstivelsen.
Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af
kogepunktet den må ikke koge.
Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
Rul godt halvdelen af dejen ud til en tynd plade. Udstik
runde plader som passer til smurte linse-forme.
Beklæd formene med dejen og læg en god teskefuld creme i
hver.
Rul resten af dejen ud, udstik til runde plader og læg dem
over som låg.
Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under
bagningen.
Bag linserne ved 200 °C i ca. 15 min.
TIPS: I stedet for creme kan linserne fyldes med en god
abrikosmarmelade.
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD