Den traditionelle
danske rødgrød med fløde, der er meget lækker med utraditionelt pebermynte-flødeskum
Til 4 personer. Tilberedning:
25 min. (plus tid til afkøling)
# Ingredienser
300 g syltekirsebær
250 g hindbær (evt jordbær)
20 g Maizena
½ l ufortyndet kirsebærsaft.
50 g små stykker
pebermyntechokolade
2 dl piskefløde
mynteblade
* Tilberedning
1. 300 g syltekirsebær skylles og udstenes.
250 g hindbær
sorteres.
20 g Maizena røres
ud i 6 spsk af ½ l ufortyndet kirsebærsaft.
Resten af saften
bringes i kog.
Den udrørte Maizena
og frugten røres i. lad det koge op.
Fyld frugtgrøden i
en skål og lad den køle af.
2. 50 g små stykker pebermyntechokolade hakkes.
2 dl piskefløde piskes
stiv, og de små chokoladestykker vendes i.
Flødeskummet
serveres til grøden.
Den kan pyntes med
mynteblade, hvis man har lyst.
Energi pr. portion:
3 g protein, 17 g fedt, 33 g kulhydrater = 306 kcal (1284 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.