Herlige, lune muffins, eller cupcakes, som den lille kage
også kaldes. Her finder du hurtige kakao-cupcakes med vaniljeflødeskum og friske
bær
Til 12 personer, 1½ time.
# Ingredienser
3 æg
150 g sukker
175 g blødt smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
30 g kakaopulver
1 dl mælk
Frosting:
1 dl piskefløde
1 tsk sukker
½ stang vanilje, kornene af
friske bær
*
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 °C.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en skål.
Tilsæt et æg ad gangen og herefter resten af ingredienserne.
Pisk til dejen bliver ensartet.
Fordel dejen i 12 papirforme, gerne sat i en metalform.
Bag dem midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min.
Tag kagerne ud og lad dem afkøle helt inden de pyntes.
Frosting:
Skrab vaniljekornene ud ad stangen med en kniv og bland det
godt med sukkeret.
Hæld fløden op i en skål, tilsæt vaniljesukkeret og pisk til
flødeskum
Pynt evt. med friske bær (fx jordbær, blåbær og hindbær) og
et drys flormelis.
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER og cupcakes HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter