Logo

Nøddebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddebrød

 
Med denne opskrift på nøddebrød kan du servere et velsmagende brød til morgenbordet. Brødet har en lækker smag af hasselnøddekerner og en let sødme.
2 brød. Hævetid: ca 30 min. Bagetid: ca 30 min.

 
# Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk

125 g smør/margarine
40 g (½ dl) melis

1 tsk salt
900 g (15 dl) hvedemel
 
Fyld

200 g hasselnøddekerner
85 g (1 dl) melis

2 æggehvider
æg til pensling

 
* Fremgangsmåde
1. Mal nøddekernerne i en mandelkværn.
Rør dem sammen med melis og æggehvider.
2. Rul dejen ud til et rektangel og smør fyldet ud næsten til kanterne.
Rul dejen sammen som til roulade og læg den på en smurt plade med sammenføjningen nedad.

Lad den hæve, tildækket, i ½ time.

 
3. Brødet klippes evt. op med en saks (se herunder) eller snittes med en kniv.
Derefter pensles med sammenpisket æg.

 
4. Bag brødet i en varm ovn ved 200 °C i ca 30 min.
Lad det køle af på bageristen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.598 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her