Her er den bedste opskrift på nemme og lækre pandebrød. De flade brød bages ca. 2 minutter på hver side på en varm pande.
☺ Brødene kan tilberedes af
Børnekokke. Brødene er
fryseegnet - lunes i ovn. (6 stk.)
# Ingredienser
50 g rugmel (ca. 1 dl)
2½ tsk bagepulver
½ tsk sukker
1 tsk groft salt
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
¼ liter mælk
25 g smør til bagning
* Tilberedning
Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel i en skål
(hold lidt hvedemel tilbage).
Tilsæt mælk og slå dejen sammen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde dejplader
(ca. 20 cm i diameter).
Smelt lidt af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter).
Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, ca. 2
min på hver side.
Bag de sidste dejplader på samme måde.
Pak efterhånden brødene ind i alufolie så de holder sig
varme og bløde.
Server brødene lune fx til en fetasalat.
Tips: Dejen kan også bruges til tynde, sprøde brød.
Del dejen i 24 portioner og rul dem ud til meget tynde
dejplader
(ca. 14 cm i diameter).
Læg dejpladerne på bagepapir smurt med smør på bageplader.
Bag brødene i ca. 7 min ved 225 °C øverst i ovnen.
Server de lune, sprøde brød fx som snacks.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.