Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 50 min. Bagetid: 15-20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 15 stk.
# Ingredienser
til Krydderboller
1 kg hvedemel (ca 17 dl)
125 g sukker (1,5 dl)
½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
125 g smør
5 dl mælk
75 g gær
3 æg
Til pensling: 1 æg, mælk eller vand
*
Sådan laves Krydderboller
1. Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en skål. Smuldr
smørret heri.
2. Lun mælken let (35 °C) og opløs gæren i mælken.
Pisk æggene ud i mælkeblandingen.
3. Kom gærvæsken i melblandingen og ælt dejen godt sammen.
4. Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt klæde på et lunt
sted ca 30 min.
5. Ælt atter dejen kort, så luften ikke slås helt ud af den.
Del den i 15 stykker og form dem til boller.
Sæt ovnen på 200 °C.
6. Stil bollerne på en smurt, letmelet bageplade, eller på
en plade dækket med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket ca 20 min.
7. Pensl bollerne med sammenpisket æg, eller med mælk eller
vand, og bag dem i den varme ovn 15-20 min. på midterrillen.
Lad dem køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Nyd krydderbollerne friskbagte med koldt smør,
eller rist dem til kryddere.
Kryddere:
Flæk krydderbollerne (til undere og overe) og rist dem på en
brødrister eller i ovnen ved meget stærk varme, 250 °C, eller under grillen et
øjeblik, til de er lysebrune og sprøde udvendigt og bløde indeni.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
Se alle de bedste opskrifter med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------