Dette brød er perfekt at stille frem til festen, så kan
gæsterne forsyne sig selv. Det har en vidunderlig smag af ost og oregano. Bedst
24 timer i døgnet
• Anvend flydende margarine i stedet for at smelte
margarine. Så sparer du opvask og får en god sammensætning af fedtsyrer.
Forberedelse 15 min + hævning. Tilberedning 30 min. 15 stk.
Ingredienser
1½ dl vand, kogende
1½ dl mælk, kold
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk smuldret oregano
40 g (1 dl) reven parmesan
7-7½ dl hvedemel med højt proteinindhold
(fx Manitoba eller Tipo 00)
DESUDEN:
1 tsk flydende margarine eller smeltet
fedtstof til pensling
1 tsk hedt vand
½-1 tsk oregano
1 tsk olie til formen
Tilberedning
1. Bring vandet i kog og tilsæt den kolde mælk.
Lad det blive fingervarmt.
2. Smuldr gæren ud i skålen og opløs den i væsken.
3. Tilsæt salt, smuldret oregano og parmesanost og rør
rundt.
4. Tilsæt hvedemelet og bland godt.
Ælt dejen mindst 5 min i maskine eller 10 min i hånden.
Lad dejen hæve under et klæde 30 min.
5. Smør en springform, 24 cm, let med olie og
stil den på en bageplade.
Vend dejen ud på et melet bord og ælt den forsigtigt.
Del den i 15 stykker og tril til små boller.
Læg bollerne i formen, men ikke for tæt.
Læg et klæde over og lad hæve 30 min.
6. Varm ovnen til 200 °C.
Pensl med flydende eller smeltet margarine blandet
med varmt vand og drys med lidt smuldret oregano.
Bag nederst i ovnen 30-35 min eller til bollerne slipper
kanten og føles hule, når man banker på dem.
Vend dem ud og lad dem køle af under et klæde.
Brydebrød med parmesan:
Pr. stk.: Energi: Kcal 170 = kJ 714
Kulhydrat 24 g Protein 5 g Fedt 6 g (32%) Fibre 1 g
Tips
Tryk ikke bollerne ned i formen, men
læg dem løst ved siden af hinanden.
Når du skal pensle brødet med
fedtstof kan du varme lidt vand og
blande det med flydende margarine,
så går det lettere at pensle.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.