Nem opskrift på et let brydebrød. 2 ringe med en masse små boller, som er hævet sammen og som man
skal rive fra hinanden og 2 snoede ringe man skal brække/bryde af. Det bedste
brød til en fest eller til buffet.
Tilberedningstid: 15
min. Hævetid: 6 timer. Bagetid: 40 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
25 g gær
6 dl vand
1 spsk salt
180 g grahamsmel (3
dl)
ca 1 kg hvedemel
* Tilberedning
1. Smuldr gæren og
udrør den i lunkent vand.
2. Tilsæt salt,
grahamsmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen smidig.
Tilsæt mere
hvedemel, så dejen bliver tilpas i konsistens - den skal ikke hænge i bordet.
3. Dæk dejen med et
klæde og stil den til hævning i 4 timer.
4. Del den forhævede
dej i fire portioner.
Rul hver portion til
en 40 cm lang rulle.
Form to af rullerne
til en snoet ring.
Skær de to andre
ruller i 3 cm tykke skiver.
Stil dem herefter
tæt sammen på bagepladen belagt med bagepapir (se foto yderst til venstre).
Læg også den snoede
dejring på pladen.
5. Lad brødene hæve
tildækket på et lunt sted i ca 2 timer.
6. Sæt ovnen på 250
°C.
Sæt brødene i ovnen
på midterste rille i 10 min.
Tag pladen ud og
pensl brødene med vand.
Sæt atter pladen i
ovnen og lad brødene bage færdige yderligere 20-30 min.
7. Lad brødene svale
på bagerist.
Når brødene serveres, »bryder« man et stykke af hvert. Heraf navnet brydebrød.
Se flere lette opskrifter på brød og boller HER