Logo

Mousse med røget torskerogn - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mousse med røget torskerogn - prøv Kogebog.dk i dag 💘 

 
Her finder du en god opskrift på mousse. Mousse er en skøn forret, som også er rigtig fin på et buffetbord. Røget torskerogn kan erstattes af røget kaviar
6 personer

 
# Ingredienser
125 g røget torskerogn
2 blade husblas
¼ liter piskefløde
150 g frosne, optøede rejer
3 spsk friskklippet purløg
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
1¼ spsk friskpresset citronsaft

 
Pynt:
friskklippet purløg, purløgsstrå og evt. røget torskerogn

 
Tilbehør:
150 g ristet rugbrød

 
* Tilberedning
Fjern hinderne og evt årer fra torskerognen og mos den fint med en gaffel.
Gem evt. lidt af rognen - til pynt.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Pisk fløden et kort øjeblik til et meget blødt skum.
Vend torskerogn, rejer, purløg, salt og peber i.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den, sammen med 2 spsk vand, i en skål i vandbad.
Afkøl husblassen med citronsaften og rør den i torskerogns-blandingen.
Smag moussen til og fordel den i 6 portionsskåle (a ca. 1½ dl) eller
en stor skål (ca. 1 liter).
Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

 
Tips: Moussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.
I stedet for røget torskerogn kan man anvende samme mængde røget kaviar.

 
Se alle de bedste opskrifter med Mousse

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her