Logo

Sauce til rejer, krabber og skaldyr

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sauce til rejer, krabber og skaldyr 

 
Saucer til fisk og skaldyr, her er de perfekte sauceopskrifter til at kombinere med alt fra fisk til rejer, hummer, krabber, skaldyr og meget mere.

 
Index
Hollandaisesauce
Bearnaisesauce
Muslingesauce
Rejesauce
Kaviarsmør
Peberrodsmør
Ravigotesmør
Grøn sauce 1
Grøn sauce 2
Gravlakssauce - rævesauce
Cocktailsauce med tomat
Cocktailsauce med sherry

 
Opskrifter

 

Hollandaisesauce

4 æggeblommer piskes let sammen i en skål.
Under piskning tilsættes:
1½ spsk citronsaft
100 g smeltet afsvalet smør
1 dl fiskebouillon.
Saucen varmes over vandbad under uafbrudt piskning.
Det er vigtigt, at det kogende vand ikke når skålens bund (i modsat fald skiller saucen).
Efter ca. 5 minutters forløb er saucen jævn.
Tilsmages med salt.

 

Bearnaisesauce

Tilberedes som hollandaisesauce, men i stedet for citronsaft tilsættes saucen:
1½ spsk bearnaiseessens, og ved servering:
½ spsk hakket kørvel eller estragon.
Skal den være mere spændende så tilsæt lidt fintsnittet chili

 

Muslingesauce

25 g blødt smør røres sammen med:
3 æggeblommer
2 tsk maizena,
2½ dl muslingesuppe fra 30 muslinger
Opvarmes under piskning over svag varme.
Tilsættes ⅛ tsk paprika
1 knivspids cayennepeber
salt efter smag
muslingerne
Alt røres sammen

 

Rejesauce

Kan tilberedes som muslingesauce.
Muslingesuppen erstattes af en fiskebouillon.
Den færdige sauce tilsættes 50-100 g pillede, kogte rejer.

 

Kaviarsmør

50 g smør røres blødt.
50 g kaviar
½-1 tsk revet løg
Alt røres sammen

 

Peberrodsmør

50 g smør røres blødt.
1 spsk reven peberrod
1 tsk citronsaft.
Alt røres sammen

 

Ravigotesmør

50·g smør røres blødt og tilsættes:
1 spsk fint hakket persille
1 spsk fint hakket estragon, (½ spsk. tørret)
½ spsk fint hakket løg
1 tsk vineddike
½ tsk lys fransk sennep
salt.
Alt røres sammen

 

Grøn sauce 1

100 g mayonnaise smages til med: Salt, peber, citronsaft.
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket kørvel
1 spsk hakket brøndkarse.
Alt røres sammen

 

Grøn sauce 2

50 g mayonnaise røres op med: 2 spsk kvark
Tilsættes: 3 spsk hakket grønt fx persille, karse, eller purløg, dild.
Tilsmages med:
2 tsk citronsaft, ½ tsk revet løg, salt.

 

Gravlakssauce - rævesauce

2 spsk lys fransk sennep
1 spsk sukker
2 spsk vineddike
1 dl olie røres i lidt efter lidt.
Alt røres sammen
Saucen bliver tyk som mayonnaise.
Tilsættes: 2 spsk fint klippet dild.

 

Cocktailsauce med tomat

100 g mayonnaise
4 spsk tomatketchup
1 spsk reven peberrod
1-2 tsk citronsaft
½-1 tsk revet løg
salt efter smag.
Alt røres sammen

 

Cocktailsauce med sherry

2 spsk sherry
2 spsk citronsaft (eller 4 spsk appelsinsaft)
2 tsk revet løg
⅛- ¼ tsk salt
3 dråber tabasco
Alt røres sammen og tilsættes 4 spsk olie.
 
Til toppen

 

Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her