Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: 30 min. Afdrypningstid: 1 døgn. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Stikkelsbær-hyldeblomstgelé
1 kg grønne, umodne stikkelsbær
¾-1 l vand
5 klaser hyldeblomster
Pr. ½ l siet saft:
500 g sukker
evt. konserveringsmiddel
*
Sådan laves Stikkelsbær-hyldeblomstgelé
1. Nip stikkelsbærrene fri for stilk og blomst, og skyl dem
koldt.
Kom dem i en gryde (undgå aluminium) med koldt vand, der
knap dækker.
Kog bærrene ca 20 min.
2. Skyl forsigtigt hyldeblomstskærmene og klip grove stilke
af.
Kom blomsterskærmene i gryden og lad dem koge med de sidste
5 min.
3. Si saften gennem en skoldet gelépose eller et skoldet
klæde lagt i en si.
Lad saften stå til afdrypning 1 døgn, de sidste dråber
indeholder mest pektin, der fremmer geléringen.
4. Mål saften og beregn sukkermængden.
Bring saften i kog og rør sukkeret i.
Lad saften koge nogle min, skum den og lav geléprøven; dyp
en ske i geleen og lad saften dryppe tilbage i gryden. Når en dråbe bliver
lang, er geléen tilpas.
Tag den fra varmen.
5. Tilsæt evt. konserveringsmiddel efter anvisning på
emballagen.
Hæld geléen på ikke for store, skoldede glas.
Lad den blive helt kold, før glassene bindes/lukkes til.
Tips: Umodne bær indeholder størst mængde pektin.
Koger geléen for længe, ødelægges pektinet og frugtsaften
gelerer ikke.
Bær, der har været dybfrosne, indeholder mindre pektin, og
geléen kan derfor have svært ved at blive stiv.
Geleringspulver må her ofte tilsættes.
Følg anvisningen på emballagen.
Stikkelsbærgelé:
Nip bærrene for blomst og stilk, læg dem i en gryde med
vand, der knap dækker, og lad dem koge langsomt op, til de brister.
Lad dem kun koge 5 min., efter at bærrene er bristet.
Fortsæt fra pkt 3.
Se alle de bedste opskrifter med Stikkelsbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------