Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 5 min. Afkøles: mindst 1 time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Stikkelsbærgrød
750 g knap modne, grønne stikkelsbær
4 dl vand
ca. 250 g sukker (ca. 3 dl)
2 spsk kartoffelmel
Tilbehør: mælk eller fløde
*
Sådan laves Stikkelsbærgrød
1. Skyl stikkelsbærrene koldt og nip dem for blomst og
stilk.
2. Kom stikkelsbær og vand i en gryde og bring det i kog.
Undgå aluminium, der er uheldigt sammen med frugtsyre.
Lad bærrene koge ca 5 min. ved svag varme, til de har
skiftet farve og er revnet.
3. Tag gryden fra varmen og smag til med sukker.
Bring atter grøden i kog og rør nænsomt, til sukkeret er
opløst.
4. Tag atter grøden fra varmen.
Rør kartoffelmelet med lidt vand.
Rør kartoffelmelsjævningen i grøden.
Herefter må den ikke koge, så bliver grøden lang.
5. Hæld stikkelsbærgrøden i en skål og drys med lidt sukker,
så den ikke trækker skind.
Lad den stå, til den er helt afkølet.
6. Server den kolde grød med mælk eller fløde til.
Tips: Det er bedst at tage gryden fra varmen og lade
den stå nogle øjeblikke før kartoffelmelsjævningen røres i.
½ dl smuttede, hakkede mandler kan vendes i den færdige grød.
En flækket vaniljestang eller et stykke hel kanel kan koges
med stikkelsbærrene.
Bruges modne bær, kan sukkermængden nedsættes, men grøden
bliver bedst med knap modne bær.
En rest stikkelsbærgrød kan lægges lagvis med sukkerristet
rasp i en skål og pyntes med flødeskum, ligesom en gammeldags æblekage.
Frugtgrødsjævner uden farve, kan erstatte kartoffelmelet.
Følg anvisningen på emballagen.
Se alle de bedste opskrifter med Stikkelsbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------