Stegt flæsk med persillesauce har været på menukortet siden 1890.
Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesauce, der er kåret som
Danmarks nationalret.
I dag kan du blande lidt flere krydderurter i saucen.
2 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 25 min.
# Ingredienser
300·400 g flæsk i
skiver
salt og peber
Sauce:
1 bundt persille
15 g smør
4 tsk hvedemel
2½ dl mælk
muskatnød
Tilbehør:
kogte kartofler
dampede grønsager, fx
gulerødder og/eller slikporrer
Tip: Tilsæt evt.
lidt frisk estragon, dild eller kørvel til saucen.
* Tilberedning
Sauce:
Skyl persillen
grundigt, tør den og hak den med en kniv.
Smelt smørret i en
gryde og rør melet i.
Tilsæt mælken lidt
ad gangen og giv det et opkog under omrøring.
Skru ned og lad saucen
simre i 5-10 min.
Smag til med revet
muskatnød, salt og peber.
Rør persille i saucen
Flæsk:
2. Bank
flæskeskiverne mellem 2 fryseposer,
så de er lige tykke
over det hele.
Krydr dem med salt
og peber og
brun dem på en varm
pande i 1 min på hver side.
Skru lidt ned og
steg dem yderligere 4-7 min på hver side,
til de er sprøde og
gennemstegte.
Dryp dem af på
køkkenrulle og anret på et fad eller varme tallerkener.
3. Servér sammen med
kogte kartofler og dampede grønsager.
Tips: Tilsæt evt. lidt frisk estragon, dild eller
kørvel til saucen.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------