Stegt flæsk smager dejligt, så prøv denne nye variation,
hvor det gode flæsk bliver stegt i ovnen. Flæsket bliver meget sprødt, og imens
kan du gøre den spændende grønsagssauce klar.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer
# Ingredienser til Stegt flæsk med kinesisk grønsagssauce:
1 tsk fennikelfrø
½ tsk salt
500 g flæsk i skiver
1 squash
2 porrer
2 røde peberfrugter
2 spsk olie
3 dl grønsagsbouillon
2 tsk majsstivelse
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
¾ dl sojasauce
2 tsk chilisauce eller sambal oelek
200 g ærter
Tilbehør:
4 dl ris
1 bundt frisk koriander
*
Sådan laver du Stegt flæsk med kinesisk grønsagssauce:
Stød fennikelfrøene i en morter eller hak dem med en kniv på
skærebrættet.
Bland dem med salt og drys det over kødet.
Læg flæskeskiverne på en bagerist.
Læg bagepapir i en bradepande og læg risten ovenpå.
Steg flæsket i ovnen ved 180 °C i 20 min.
Vend kødskiverne og steg dem på den anden side, til de er
gyldenbrune og sprøde.
Skær squashen i store terninger.
Skær porrerne i skiver og peberfrugterne i terninger.
Steg alle grønsagerne i en gryde med olie i 4-5 min.
Tilsæt bouillon.
Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, rør jævningen sammen med
grønsagerne og kog op under omrøring.
Smag saucen til med fintrevet ingefær og hvidløg, sojasauce
og chilisauce.
Vend ærterne i saucen lige inden servering og kog op.
Server det stegte flæsk med kogte ris, grønsagssauce og et
drys frisk koriander.
TIPS: Vent med at fjerne fedtet fra bradepanden, til fedtet
er blevet koldt og hårdt. Så er det lige til at folde papiret sammen omkring
fedtet og smide det ud med mindre du vil gemme det til pålæg eller stegning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD