Denne lækre og krydrede ret, som er hurtig at tilberede, er
et ideelt måltid midt i ugen eller som en let weekendfrokost.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
4 spsk Maizena
½ tsk stødt ingefær
675 g fast, hvid fiskefilet uden skind, i tern
3 spsk jordnøddeolie
2½ cm frisk ingefær, revet
1 porre, i tynde skiver
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk kinesisk risvin eller tør sherry
3 spsk mørk sojasauce
1 tsk sukker
2 spsk citronsaft
fintstrimlet porre, til pynt
* Tilberedning
1. Rør Maizena og stødt ingefær sammen i en skål.
2. Vend fisketernene i denne blanding, til de er helt
dækkede på alle sider.
3. Varm olien i en forvarmet wok eller stor, tykbundet
pande.
Olien hvirvles rundt, til den er meget varm.
4. Tilsæt revet, frisk ingefær og porre og lynsteg i 1
minut.
5. Tilsæt fiskestykkerne og svits yderligere 5 min, eller
til de er brunede.
Rør hele tiden rundt, så de ikke brænder fast på wokkens bund.
6. Tilsæt de øvrige ingredienser og svits for svag varme i
3-4 min, eller til fisken er gennemstegt.
7. Hæld retten op på et varmt fad og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 280. Sukker 2 g. Proteiner 31 g. Fedt 10 g.
Kulhydrater 17 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
VARIANT
Man kan anvende alle former for fast, hvid fisk, som ikke
falder fra hinanden, fx torsk, kuller eller havtaske.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.