Så hurtigt kan man faktisk tilberede en god fiskeret. Overrask dine venner med denne lækre ret, der serveres direkte fra gryden.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g filet af torsk eller sej
2 spsk friskpresset citronsaft
salt og peber
4 spsk hvedemel
500 g kartofler
3 spsk smør eller margarine
3 spsk olie
2½ dl fløde 13 %
2 spsk sennep, ikke for stærk
150 g ærter
½ bundt dild
* Tilberedning
1. Skyl fiskefileterne og skær dem i 2 cm store tern.
Bland stykkerne med citronsaft, salt og peber.
Læg melet i en dyb tallerken og vend fisken i melet.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg kartoflerne ved
jævn varme til de er sprøde, ca. 10 min.
Tag dem op og stil dem til side.
3. Opvarm olien på panden og steg fiskestykkerne forsigtigt,
til de er gyldne.
4. Imens koges fløde, sennep og ærter sammen i en gryde.
Skyl og hak dilden (uden stilke).
5. Hæld sennepssaucen over fisken og bland.
Vend forsigtigt kartofler og dild i.
Kog til kartoflerne er varme og møre og server direkte fra
gryden.
VARIATION
Retten smager også dejligt med frisk karse eller andre
friske
krydderurter til.
Stegt fisk i sennepssauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 504 = kj 2115
Kulhydrat 35 g Protein 28 g Fedt 28 g (50%) Fibre 4 g
• Dild indeholder meget C-vitamin og den siges at have en
beroligende virkning.
Tips:
Dild kan opbevares i køleskabet. hvis man
først skyller og derefter tørrer den godt.
Den må ikke være fugtig. Læg dilden i en frysepose.
Blæs derefter luft ind i posen og luk den godt til.
Opbevaret sådan holder dilden sig ca. en uge på køl.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.