En lækker smagskombination. Her er alle de bedste opskrifter
samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 35 min. Tilberedningstid: 20 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
125 g haloumi, skåret i skiver (cypriotisk ost)
4 mellemstore auberginer, skåret i 2 cm skiver
2,5 dl hvedemel
olie til stegning
45 g afdryppede og hakkede ansjoser (fra dåse)
2 spsk revet citronskal
2 spsk citronsaft
0,6 dl olie
2,5 dl rasp
friske basilikumblade
5 dl tomatpastasauce
* Tilberedning
1. Dyp ost og aubergine i mel og ryst det overflødige af.
Opvarm olien i en stor gryde.
Svits ost og aubergine ved jævn varme, indtil det er
gyldenbrunt - for osten er det 1 min eller mindre; for aubergine omkring 2 min
på hver side.
Afdryp det godt på køkkenrulle.
2. Hæld ansjoser, citronskal og saft i en lille skål. Opvarm
olie i en gryde.
Tilsæt rasp og svits det ved jævn varme, indtil den er
gylden og sprød.
3. Forvarm ovnen til 180 °C.
Læg en skive aubergine på en bageplade, dæk den med ost og
en smule af ansjosblandingen, endnu en skive aubergine, basilikum, ost og
ansjosblanding.
Afslut med en skive aubergine og drys med rasp.
Gentag det, indtil alle anretninger er færdige.
4. Bag det i ovnen i 10 min.
Opvarm tomatsaucen. Retten serveres med en skefuld
tomatpastasauce.
Prøv sammen med:
Hovedret: Skinke
med makadamianødder og ananas
Dessert: Rosinbrød
med karamelbananer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.