Med grønne peberfrugter og sort bønnesauce til blæksprutte,
får man en farvestrålende og lækker ret fra det kantonesiske køkken.
4 portioner. Sværhedsgrad: Meget let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
350-400 g rensede blæksprutter (calamari), se Kokkens Tip
1 mellemstor, grøn peberfrugt, udkernet
3-4 spsk vegetabilsk olie
1 fed hvidløg, fint hakket
¼ tsk finthakket, frisk ingefær
2 tsk finthakket forårsløg
½ tsk salt
2 spsk sort bønnesauce
1 tsk kinesisk risvin eller tør sherry
nogle få dråber sesamolie
kogte ris, tilbehør
* Tilberedning
1. Kan du ikke få rensede blæksprutter, gøres de i stand som
anvist i Kokkens Tip, nedenfor.
2. Kropsposerne skæres op, og med en skarp kniv eller en
flækkekniv ridses indersiden af kødet i et rudemønster.
3. Skær dem i stykker på størrelse med et aflangt frimærke
(2 x 4 cm).
4. Blancher dem i en skål med kogende vand nogle få
sekunder.
Tages op og afdryppes. Tørres på køkkenrulle.
5. Skær peberfrugten i små, trekantede stykker.
Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande og lynsteg
peberfrugten i ca. 1 min.
6. Tilsæt hvidløg, ingefær, forårsløg, salt og blæksprutte.
Lynsteg yderligere 1 min.
7. Tilsæt bønnesauce og vin og bland det hele godt sammen.
8. Hæld retten op på et serveringsfad, stænk sesamolie over
og server med kogte ris.
Næringsindhold:
Kalorier 172. Sukker 1 g. Proteiner 13 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 2 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Rens blæksprutter ved først at skære hovedet af. Skær
fangarme af og sæt dem til side. Fjern det lille, bløde ben for enden af
fangarmene og det gennemsigtige rygben samt blæksækken. Træk skindet af
blæksprutten, skyl den og tør den.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.