En lækker ret at servere sammen med brød. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 10 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
900 g lammemørbrad (12 små stykker)
2 spsk olie
friskkværnet sort peber efter smag
1 stor gulerod
1 stor squash
150 g sukkerærter
20-30 spinatblade
Dressing:
0,8 dl olie
0,6 dl sesamolie
2 spsk soyasauce
2 spsk sherry
1 fed knust hvidløg
1 tsk brun farin
1 spsk ristede sesamfrø
* Tilberedning
1. Afpuds kødet for overflødigt fedt og sener.
Gnid hvert stykke med lidt olie og lidt sort peber.
Opvarm resten af olien i en tykbundet gryde.
Forsegl kødet på begge sider ved høj varme.
Steg det, mens det vendes jævnligt, i yderligere 6-8 min.
Lad kødet trække i 10 min.
Skær kødet på tværs af kødfibrene i 2 cm tykke skiver.
2. Skær gulerødder og squash på langs i 5 cm stykker og
derefter i tynde strimler.
Skær sukkerærter på langs i tynde strimler og bland det med
gulerod og squash.
3. Skyl spinaten grundigt og tør den på køkkenrulle.
Anret bladene på et fad og dæk dem med grønsager og læg til
sidst kødet på grønsagerne.
4. Dressing:
Bland alle ingredienser i en meljævner og ryst energisk i 2 min,
eller indtil dressingen er godt samlet.
Stænk den over salaten lige inden servering.
Variation
Grillstegt svinemørbrad eller kyllingefilet kan også bruges.
Fileterne skal hellere grilles i en forvarmet grill i stedet
for at blive stegt på en pande.
Lad dem trække i 10 min, inden de skæres ud.
Prøv sammen med:
Forret: Gnocchi
med tomat og borlottisauce
Dessert: Varm frugtsalat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.