Mørdejen tåler frysning, og sesampakkerne bliver sprøde og fine, hvis de varmes i ovnen efter optøningen.
Tid: ca 30 min, heraf
12 min i ovnen + 30 mm. hvor dejen skal stå koldt.
Sesampakkerne er fryseegnede.
Holdbarhed ca 3 mdr. 8 stk.
# Ingredienser
DEJ:
2½ dl hvedemel
125 g smør eller margarine
3 spsk vand
FYLD:
1 lille løg
100 g røget skinke
1 spsk olie
1 pk. hakket spinat (175
g)
½ tsk oregano
salt, peber
1 dl ost (ricotta)
PENSLING OG PYNT:
1 æg
3-4 spsk sesamfrø
* Fremgangsmåde
1. Hak ingredienserne
til dejen sammen.
Tryk den ud og lad den
hvile koldt ca 30 minutter.
2. Pil løget og hak det
fint. Skær skinken i små tern.
Svits løg og skinke i
olien et par minutter.
3. Tilsæt spinaten, som
ikke behøver optøes først.
Lad spinaten blive gennemvarm.
Smag til med krydderierne
og kom osten i.
4. Rul dejen ud til en
firkant som er 80 x 80 cm.
Skær den bagefter ud
i små firkanter som er ca 10 x 10 cm.
5. Læg lidt fyld på hver
og fold dem til trekanter. Tryk kanten til med en gaffel.
6. Pensl med æg og drys
med sesamfrø.
7. Læg dem på en
bageplade og bag dem ved 225 °C ca 12 minutter.
8. Server til drinks
eller på en buffet.
Tips: Ricottaosten kan erstattes med reven Danbo, Emmenthaler
eller en anden fast ost.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------