Laksespid, som dufter af sesamfrø og som serveres med nudler og en herlig mangosauce, er en ret, som du bare må prøve. Hurtigt let og
lækkert
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
600 g laksefilet
200 g ægnudler
1 spsk olie
½ rød chili, fint hakket
1 spsk reven frisk ingefær
½ squash i tynde skiver
1 rødløg i både
100 g sukkerærter
½ dl kinesisk soya
salt og peber
1-2 spsk sesamfrø
MARINADE:
2 spsk solsikkeolie
½ dl mango og chilisauce (blandet) eller
mild mango chutney
1 fed hvidløg, presset
I ØVRIGT:
4 grillspid af træ (i vand 30 min)
* Tilberedning
1. Kog nudlerne efter pakkens anvisninger.
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
Tænd for ovnens grill eller havegrillen.
2. Marinaden: bland olie, mango- og chiliblanding og
hvidløg godt.
Skær laksen på langs i fire aflange strimler.
Smør spiddene med olie.
Træk laksen på spiddene.
Pensl laksen med marinaden.
Grill 10 cm fra varmen, 3 min på hver side.
3. Opvarm 1 spsk olie i en wok.
Kom chili og ingefær i og lad det stege 1 min.
Tilsæt squash, rødløg, sukkerærter og soya.
Steg yderligere 3 min.
Tilsæt nudlerne og lad det hele blive gennemvarmt.
Smag til med salt og peber.
4. Pensl laksen endnu en gang med marinaden.
Drys med sesamfrø.
Grill yderligere 1-2 min på hver side til laksen er færdig.
Mangosauce: se Tips.
Sesamlaks med nudler:
Pr. portion: Energi: Kcal 541 = kj 2272
Kulhydrat 35 g Protein 35 g Fedt 29 g (48%) Fibre 2 g
• Sesamfrø indeholder fedt, men intet kolesterol.
• Laks indeholder omega 3 fedtsyrer.
Tips:
Smør spiddene med olie inden laksen sættes på.
Olien gør at det bliver lettere at trække laksen på
og spiddene brænder ikke under stegningen.
Mangosauce: bland ½ dl mango chutney med
1 dl yoghurt naturel.
Lad saucen trække på køl ca. 30 min.
Server saucen til laks og nudler.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.