En god opskrift fra Kogebog.dk - tidens kogebog med mange
spændende madopskrifter, og alle med billeder. Den er værd at prøve.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time. Fryseegnet.
# Ingredienser
750 g nakkekam uden ben
og spæk
salt og peber
50 g smør/margarine
1 stort løg
2 porrer
2 gulerødder
½ rodselleri
1 bdt bladselleri
3 fed hvidløg
3 store, modne tomater
2dl bouillon
2 tsk Worcestershire sauce
* Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i
store terninger, der drysses med salt og peber.
2. Brun dem i smør i
en stor gryde.
3. Pil løget og hak
det fint. Lad det gyldne i gryden.
Pres hvidløgsfeddene
over.
4. Hæld bouillon
ved.
Læg låg på og lad
retten snurre i ca ½ time, til kødet er næsten mørt.
5. Rens og skyl
resten af grønsagerne.
Skær dem i tykke
terninger eller ringe.
Læg dem i gryden og
lad dem koge med, 10-15 min.
6. Hæld tomaterne
over med kogende vand.
Flå dem og pres
kernerne ud.
Skær dem i kvarte,
der kommes i gryden.
Lad dem snurre med
et øjeblik.
7. Smag retten til
med Worcestershire sauce.
Server løse ris
eller kartoffelmos til.