Lammekødet får her
en spændende krydring med bl.a. koriander og spidskommen. samt en let
citrusaroma. Det indiske køkken har givet inspiration til smagssætningen. Den
cremede gule sauce er prikken over i'et.
Tid: 50 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g lammekød uden
ben af fx køllen
1 spsk olie
½ tsk salt
⅓ tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt
koriander
½ tsk gurkemeje
2 spsk citronsaft
1-2 fed hvidløg
2½ dl hønsebouillon
af terning
1 dl cremefraiche
½ dl kokos
* Fremgangsmåde
1. Opvarm olien på
en stegepande og brun kødet på alle sider.
Drys med salt og
cayennepeber og læg kødet over i en gryde.
2. Drys spidskommen,
koriander og gurkemeje over og dryp med citronsaften.
3. Pil hvidløgene og
pres dem ned over kødet.
4. Hæld
hønsebouillonen over. Lad retten koge 30 min.
5. Tag kødet op og
hold det varmt under alufolie.
6. Lad skyen koge
lidt ned og pisk derefter cremefraiche i.
7. Rist kokossen på
en tør pande.
8. Skær kødet i
tynde skiver og læg dem på et fad.
Hæld saucen over og
drys med kokos.
Pynt gerne med
friske korianderblade.
9. Server lammekødet
med ris og grønne bønner.
Tips: Lammekødet kan udmærket steges dagen i
forvejen.
Saucen skal derimod tilberedes lige før den skal serveres.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------