Dessert Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Jordbær, chokoladeglaserede:
500 g friske jordbær
125 g ren, mørk chokolade
*
Sådan laves Jordbær, chokoladeglaserede
1. Vælg hele, flotte bær. Skyl jordbærrene og lad dem dryppe
af i en sigte.
Lad haserne blive siddende.
Tør hvert enkelt bær godt, men nænsomt, ellers hænger chokoladen
ikke ved.
2. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over ikke
for varmt vandbad.
Tag den fra varmen og rør let, til alt er helt smeltet.
3. Hold i jordbærstilken og vend de tørre bær i den smeltede
chokolade.
Sæt bærrene til afkøling på alufolie eller på fedtskyende
papir.
De må ikke stå i træk, så kan de blive grålige.
Jordbærrene kan serveres sammen med anden chokoladekonfekt,
de kan serveres alene, fx som Dessert eller eftermiddags traktement sammen
med et glas portvin, eller de kan serveres som tilbehør til is eller kage.
Tips: Pas på, at der ikke kommer vand eller damp i
chokoladen, så gryner den.
I øvrigt bør vandet slet ikke være så varmt, at det damper, ca
40 °C er nok.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------