Bagte champignon med fyld af hårdkogte æg, rasp, ost, forårsløg og lidt hvidvin - Perfekt på et brunchbord, en lækker frokost eller en hurtig aftensmad.
Giver 8 forretter
# Ingredienser
6 æg
60 ml rasp
30 g smuldret blå
ost
2 spsk forårsløg med
top i tynde skiver
2 spsk tør hvidvin
2 spsk smeltet smør
1 spsk hakket frisk
persille
½ tsk hvidløgssalt
24 store friske
champignonhatte (cirka 4 cm i diameter)
Paprika (valgfrit)
Forårsløg og
tomatstykker til pynt
* Fremgangsmåde
1. For at få
hårdkogte æg, placeres de 6 æg i et lag i en kasserolle.
Hæld vand nok på til
at dække æggene med mindst 2,5 cm.
Læg låg på og bring
dem hurtigt i kog over høj varme. Sluk for varmen.
Fjern om nødvendigt
kasserollen fra varmen for at forhindre yderligere kogning.
Lad æggene stå
tildækket i det varme vand i 15 til 17 min.
Lad derefter æggene
afkøle under rindende koldt vand eller kom isvand i kasserollen, indtil de er
helt kolde.
2. Æggene pilles ved
at slå hele vejen rundt om skallen med en bordkniv, sådan at du skaber et
netværk af krakeleringer.
Pil skallen af under rindende koldt vand.
Hak æggene fint.
3. Forvarm ovnen til
230 °C.
Smør en bageplade.
Bland æg, rasp, blå
ost, forårsløg, vin, smør, persille og hvidløgssalt i en mellemstor skål.
4. Fyld hver
champignonhat med en stor spiseskefuld af æggeblandingen.
Stil
champignonhattene på den forvarmede bageplade.
5. Bages i 8-10 min.
Strø paprika over. Pynt hvis det ønskes.
Trin 1: Kog æggene.
Trin 2: Pil æggene.
Trin 4: Fyld
champignonhattene.
Se alle de bedste opskrifter med Champignon
Se alle de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------