Champignon - Se info og opskrifter på Kogebog.dk - det er her
Champignoner fås hele året rundt, men er mest smagfulde i
sensommeren og om efteråret. Køb dine champignon i butikken nu - danske
selvfølgelig
Champignon er en almindelig svamp, der ofte benyttes som
tilbehør i forarbejdede madvarer eller i salater. Den er langt den mest
forhandlede dyrkede champignon.
Hvid champignon. Engelsk: Button/ Table/ Common/ White Mushroom. Latin: Agaricus
bisporus
Sæson: Dansk: hele året. Import: hele året.
Holdbarhed: 3-4 dage ved 8-10 °C
Anvendelse: Roden skæres af, og kan skylles under rindende
vand hvis der er meget jord på. De lægges herefter til afdrypning i sigte eller
lægges til tørre på et viskestykke. De brunfarves let efter rensning. Svampe må
aldrig ligge i vand, da mange af smagsstofferne er vandopløselige og derfor vil
forsvinde. Svind: ca 10%
Champignonen har en skærmformet, hvid hat og nedenunder
gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Champignon har en mild svampesmag og kan anvendes både frisk
i salater og tilberedt i sammenkogte retter, ristet som tilbehør i supper, sauce
og mange andre sammenhænge.
Frysning: Egnet. Skivede champignoner kan fryses direkte
eller smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan
blive seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.
Champignon vokser vildt i skove og på marker mange steder
rundt om på kloden og har været indsamlet til spisebrug siden oldtiden.
En egentlig erhvervsmæssig dyrkning af svampen blev taget op
i Frankrig i 1700-tallet, mens de første spæde danske forsøg blev indledt midt
i 1800-tallet. Fra 1950’erne tog dyrkningen for alvor fart herhjemme.
Opskrifter med champignon
Tilbage til Råvarer.