Logo

Tærte med rejer og radiser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med rejer og radiser

 
Brug både radiser og de gode radiseblade til denne tærte. Server den friskbagt og varm eller lun, så er den bedst, og læg først rejerne på, når du er klar til servering.
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 45 min. 1 tærte/8 stykker.

 
# Ingredienser til Tærte med rejer og radiser:
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk iskoldt vand

 
Fyld:
2 bundter radiser med top (20 stk)
2 æg
2 dl fløde
1 tsk karry
salt og peber

 
Topping:
300 g pillede rejer
1 spsk olie
1 tsk citron- eller limesaft
1 bundt purløg
*

 
Sådan laver du Tærte med rejer og radiser:
Bland de to slags mel med salt, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
Tilsæt ægget, og saml hurtigt dejen med iskoldt vand.
Pak evt. dejen ind, og sæt den i køleskabet indtil brug.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang form (11x35 cm) eller en rund (22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel.
Sæt formen i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.

 
Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Skyl radisebladene, og hak dem groft.
Pisk æggene godt sammen med fløden, og smag til med karry, salt og peber.
Tilsæt snittede radiser (tag lidt fra til pynt) og hakkede radiseblade.
Bag tærten blindt (se TIPS) ved 180 °C i 10 min.
Fjern papir og bønner, og bag yderligere i 5 min.

 
Hæld karry/radisecremen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 30 min. til cremen akkurat er stivnet.
Vend de afdryppede rejer sammen med olie, citrussaft, salt og friskkværnet peber.
Tilsæt fintklippet purløg og de sidste snittede radiser.
Læg rejerne på den færdigbagte tærte, og server straks.

 
TIPS: Hvis dine radiseblade er slatne, så læg dem i en skål med iskoldt vand i 15-20 min. Hvis
de er visne, kan du erstatte dem med ca. 75 g frisk spinat, rucolasalat eller små skvalderkålsblade.

 
TIPS: At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen. Hvis du tit bager tærter, kan du evt investere i nogle keramiske bagekugler, som kan bruges igen og igen. Vi købte dem i Magasin til ca 130 kr.


Her finder du flere opskrifter på dejlige madtærter. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.


Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her