Logo

Dekorering af tærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dekorering af tærter 

 
Se opskriften på denne dejlige Kyllinge- og skinketærte

 
Dekorering af tærter
Traditionelt blev madtærter dekorerede, mens desserttærter ikke blev pyntede. Grunden til dette var, at gæsterne således kunne se forskel på dem, når et udvalg af tærter blev sat frem på buffeten.
I dag har fantasien frit løb. Der er mange måder at dekorere tærtelåg på for at gøre dem tiltrækkende. Nogle af dem er vist nedenfor.

 
Børn bliver henrykte, hvis man sætter deres initialer på portionstærter eller figurer, som de kan genkende, på store tærter.
Man kan lave dejroser eller fiskeskæl, blade eller endda dejskulpturer, såsom en båd eller en fodbold, hvis man vil fejre en bestemt begivenhed.
Sådanne personlige dekorationer er en af glæderne ved hjemmelavede tærter. Både familien og gæster vil elske dette særlige personlige præg.
Madtærtens låg kan tilføres farve ved at lægge tynde strimler af grønsager på fyldet, før der dækkes til med dej. Brug en riflet dejskærer til at lave et hul i midten af dejen, før den lægges over fyldet. Derved bliver grønsagerne synlige. Brug tomater, peberfrugt eller anden grønsag.

 
Det er vigtigt at pensle dejen med pisket æg eller en smule mælk, før den bages. Dette giver en varm og dyb farve og en tiltrækkende glans, når dejen er bagt.
Sesamfrø eller jordnødder kan drysses over tærten før bagningen.

 
Når tærtelåget skal dekoreres, rulles dejstykkerne ud, og der skæres en fir-
kant med en længde på cirka 20-30 cm og en bredde på cirka 10 cm. Skær strimler på 5 mm med en skarp kniv, men lad et stykke på 2 cm være uskåret langs den ene kant. Pensl med pisket æggehvide. Rul dejen sammen og læg den på tærtelåget. Strimlerne vil falde ned og danne et smukt mønster.


Dekorering af tærter 
En skarp kniv og en lineal gør det nemmere at lave denne dekoration.


Dekorering af tærter 

Læg strimlerne på tærtens låg og lad dem falde tilfældigt ned i et smukt mønster.

 

Dekorering af tærter


Tærte med bacon, krydderurter og grønsager

 


Den sidste hånd på værket


Dekorering af tærter 

Rul dejstykkerne ud, skær cirkler i dem med en lille rund dejskærer og fold dem sammen. Derefter foldes de sammen en gang til og lægges enkeltvis rundt langs tærtelågets kant. Pensl med pisket æg.


Dekorering af tærter 

Prøv at lave et flettet låg. Skær butterdejs­plader i lange strimler med en bredde på 1,5 cm.
Flet strimlerne og læg den oven på tærten, således at den kommer ud over formens kant.
Skær dejkanterne til.


Dekorering af tærter 

For at gøre tærtekanten højere skæres en lang strimmel af dej, hvori der skæres hakker langs den ene side. Dejstrimlen lægges rundt langs tærteformens kant oven på dejbunden. Pensl med pisket æg.


Dekorering af tærter 

Læg dejen i tærteformen, så den stikker 2 cm op over formens kant. Skær dejen til og rul den indad. Pensl med pisket æg. Lav fordybninger med fingeren rundt langs kanten, så der dannes et riflet mønster.


Dekorering af tærter 

Tryk bladformer ud af dejen, der anbringes rundt langs tærtekanten, så bladene overlapper hinanden. Hvis man ønsker det, kan der laves årer i bladene med en skarp kniv. Pensl med pisket æg.


Dekorering af tærter 

Skær figurer over hele dejpladen med en dekorationsskærer og sæt de fraskårne stykker til side. Læg dejen oven på tærten. Læg de fraskårne dejstykker mellem hullerne. Pensl hele låget med pisket æg.


✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her