Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Ovntid: 30-35 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Pighvar i folie
1 pighvar (ca. 1½ kg)
2 spsk groft salt
1 usprøjtet citron
1 bdt dild
smør
salt og peber
Alufolie
Ovnfast fad eller bradepande
*
Sådan laves Pighvar i folie
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Gnid fisken med groft salt og skrab den hvide side med en
kniv.
Skyl fisken godt under rindende, koldt vand. Tør den i
køkkenrulle.
Hovedet kan blive på, men finnerne skal skæres/klippes af.
2. Læg pighvarren på et smurt stykke alufolie.
Det skal være så stort, at fisken kan pakkes helt ind.
3. Krydr fisken med salt og peber.
Skyl citronen og skær den i fine skiver.
Fordel citronskiver, dildkviste og smørklatter over fisken.
Pak folien op om og sørg for, at den slutter helt tæt.
4. Læg fisken i en bradepande eller i et stort, ovnfast fad.
Sæt det midt i ovnen 30-35 min., afhængig af fiskens
tykkelse.
Luk eventuelt pakken forsigtigt op og mærk med en kniv, om
kødet løsner let fra benet.
Ellers må der lukkes tæt igen, så pighvarren kan dampe
færdig.
5. Flyt fisken over på et meget varmt fad, læg
citronskiverne ved og hæld også fiskeskyen ved.
Eller server i folien og pak ud ved bordet.
Tips: Spis hvide kartofler til. Og Citronsauce, Dildsauce, varm, Hollandaisesauce, Estragonsauce eller Persillesauce (Persillefløde)
til.
Klassisk tilbehør er smeltet, klaret smør og fintreven
peberrod, se Pighvar,
ovndampet.
Se alle de bedste opskrifter med Pighvar
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------