✅ Her er kogebogen med nem opskrift på gravad sild, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Prøv Gravad Sild på
frokostbordet
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: 20-25 min. Gravning: 1 døgn. Kan fryses, men forringes
# Ingredienser
500 g dybfrosne,
ferske sildefileter
2 bdt dild
2 spsk salt
1 spsk sukker
2 tsk groftkværnet peber
* Tilberedning
1. Optø
sildefileterne og tør dem godt.
Læg halvdelen af
fileterne på et fad med skindsiden nedad.
2. Bland det ene
bundt fintklippede dild med salt, sukker og peber.
Kom halvdelen af blandingen på sildefileterne.
Læg resten af
sildefileterne herpå og dæk med resten af saltblandingen.
Læg et let pres på
sildene og lad dem stå koldt 1 døgn.
3. Skrab det meste
af krydderiblandingen af og skær fileterne i mindre stykker.
Skindet kan evt.
fjernes, det kan være lidt sejt.
Drys friskklippet
dild over.
Server med groft
brød og en gravlakssauce.
# Gravlakssauce
- Rævesovs
1 bundt finthakket dild
1 dl neutral olie
½ dl hvidvinseddike
½ dl dijonsennep
2 spsk brun farin
1 smule salt
1 smule peber
* Gravlakssauce
- Rævesovs
Rør alle ingredienser grundigt sammen. Smag til.
Bemærk: Rå sild kan
huse en lille larve (anisakislarven). Brug derfor altid dybfrossen sild til
gravning.
Larver i sild ødelægges ved kogning, stegning, saltning og frysning.