Skotsk hønse- og porresuppe. Den originale opskrift
tilføjede svesker, og traditionelle skotter garnerer stadig med en julienne af svesker.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: ca 1 time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1 kylling på 1000 g
1¼ liter vand
60 g byggryn
4 porrer
salt og peber
Krydderurtebuket af:
1 bdt bredbladet persille
1 laurbærblad
1 kvist timian
* Tilberedning
1. Kom den rensede
kylling i en gryde og hæld vandet ved.
Bring det i kog og
skum suppen.
Bind
krydderurtebuketten sammen med bomuldsgarn og kom den i gryden.
Tilsæt salt og peber
samt byggryn.
Lad det koge under
låg i 40 min.
2. Skyl og rens
imens porrerne og skær dem i skiver.
Kom dem på suppen og
lad det koge yderligere 10 min.
3. Tag
krydderurtebuketten op af gryden.
Tag kyllingen op og
skær kødet i strimler eller tern.
Kom dem tilbage på
suppen.
4. Varm suppen godt
igennem og smag til med salt og peber.
pynt med lidt hakket
bredbladet persille.
Groft brød kan
serveres til.
TIPS: Nogle skotter
tilsætter også 2-3 gulerødder - revet eller i skiver - sammen med porrerne.