Logo

Landmandsgryde - dejlig opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landmandsgryde - dejlig opskrift

 
Den gode knudekål har en meget fin smag. De mange sorter af rodfrugter og kål er velegnede i gryderetter, hvor man ønsker et billigt fyld. Kålrabi, knudekål eller glaskål har fx fået en renæssance
Her er den brugt i Landmandsgryden til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1 time. Fryseegnet

 
# Ingredienser
500 g skært svinekød
salt og peber

2 løg, 2 gulerødder
2-3 knudekål, 2 porrer
30 g smør/margarine

4 dl bouillon (af terning)
kørvel

 
* Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i store terninger.

 
2. Pil løgene og hak dem groft.
Rens resten af grønsagerne og skær dem i fine skiver, terninger eller stave.
Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe.

 
3. Smelt smørret i en stor gryde og brun kødterningerne.
Skub dem tilside og svits løgene, til de er gyldne.
Drys med salt og peber og hæld bouillon ved. Bring det i kog.


4. Læg låg på og lad kødet snurre i ca ½ time, eller til det er mørt.

 
5. Læg grønsagerne i og lad dem snurre til de er møre.

 
6. Drys med lidt hakket kørvel inden serveringen.
Server kogte kartofler eller groft brød til.

 
INFO:

 

Landmandsgryde - dejlig opskrift 
Kålroen også kaldet kålrabi (Brassica napus var. napobrassica) kan være gul, grøn eller grønviolet udvendig afhængig af sort, men har hvidt eller gult kød indvendigt.
Den kan blive meget stor, men de små til middelstore har den bedste kvalitet.
Kålroen hører til de moderat energiholdige grønsager. Den har et betydeligt højt indhold af C-vitamin, og den har derfor fået tilnavnet ”nordens citron”.
(Foto: Til venstre ses svedjerova, til højre målselvnepe.)

 

Landmandsgryde - dejlig opskrift 
Knudekål kaldes ofte også for glaskål, Brassica oleracea var. gongylodes.
Den er helt speciel, da det er den opsvulmede stængel, der spises. Der findes både hvide og violette sorter, som dog alle er hvidlige inde i knuden. Der er meget forskel på størrelsen af de forskellige sorter. Knudekålen skal høstes 5–8 cm store og har da et saftigt og sprødt indre med en fin kålsmag. De kan dog bruges selv meget store i fx supper, hvis de skrælles godt.


Landmandsgryde - dejlig opskrift 

Knudekål har en rigtig god holdbarhed og bevarer den sprøde kvalitet godt.

 
Konklusion:
Glaskål (knudekål)og kålrabi (kålroe) er ikke det sammen, det smager heller ikke ens. – det de har til fælles er at de alle er i kålfamilien (korsblomstfamilien) og bare at de smager super godt og ser sjove ud.
Så er de enorm billige og mætter meget mere end en kartofler



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her