Kålruller med dejligt, krydret champignonfyld. De her kålruller
er fantastiske! Kålrullerne ser indbydende ud, når de skæres i skiver ... som
garniture
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 lille sommerkål
eller 1 stort salathoved
1 løg
2-300 g champignon
3 dl kogt ris
20 g smør
6-8 modne tomater
1-2 dl bouillon (af
terning)
salt, peber, citronsaft.
* Fremgangsmåde
1. Skær forsigtigt
kål bladene fra hinanden og fjern de grove stilke.
Kog kålbladene i 5 min.
Salatbladene kan
evt. blot overhældes med kogende vand i et dørslag.
2. Rens og hak
løget, rens champignonerne og skær dem i stykker.
Svits løg og
champignon på en pande i 2-3 min i 10 g smør over stærk varme.
Rør de kogte ris i
og smag til med krydderier og citronsaft.
Lad fyldet køle af i
en skål.
Tør panden af.
3. Hæld kogende vand
over tomaterne.
Lad dem stå 1 minut.
Flå dem og skær dem
i stykker.
Steg tomaterne på
panden i resten af smørret i 5 min.
Tag dem af panden og
hold dem varme.
4. Læg et par
skefulde champignonfyld på hvert kål blad, fold siderne ind over og rul dem
sammen.
Læg rouletterne med
samlingen nedad i en høj pande eller en gryde, tilsæt bouillon og lad dem
snurre møre under låg.
Serveres varme med
tomater og kartofler til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER