Dette er en let, skummende og syrlig mousse, som kan rense ganen efter et godt måltid med mange krydderier.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 40 min.
Tilberedning: 0 min.
# Ingredienser
1 dåse (400 g) mango i sukkerlage
2 stykker syltet ingefær, hakkede
2 dl piskefløde
20 g husblaspulver
2 spsk varmt vand
2 æggehvider
1½ spsk farin
syltet ingefær og limeskal, til pynt
* Tilberedning
1. Mangoerne afdryppes, sukkerlagen gemmes.
Blend mangoer og ingefær i en foodprocessor eller blender i
30 sekunder, eller til massen er glat.
2. Mål puréen og fyld op med sukkerlage, så der er 3 dl.
3. Pisk fløden stiv og fold mangopuréen i den.
4.0pløs husblaspulveret i det varme vand og lad det køle
lidt af.
5. Hæld husblasopløsningen i mangocremen i en konstant strøm
under omrøring.
Afkøles i køleskab i 30 min, til den er næsten stiv.
6 Pisk æggehviderne stive i en ren skål, og pisk derefter
sukkeret i.
Fold forsigtigt æggehviderne i mangomassen med en metalske.
7. Fordel moussen i portionsskåle, pynt med syltet ingefær
og limeskal og server.
Næringsindhold:
Kalorier 346. Sukker 27 g. Proteiner 7 g. Fedt 24 g.
Kulhydrater 27 g. Mættede fedtsyrer 15 g.
Kokkens tip
Husblasopløsningen skal hældes i mangomassen i en rolig,
konstant strøm for at forhindre, at den klumper, når den kommer i kontakt med
den kolde masse.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.