Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 30 min. Sauce, kogetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sølvbededolmere
8 sølvbedeblade
Fars:
2 (skalotte) løg
300 g svinesmåkød
100 g kogt røget skinke
lidt reven skal af usprøjtet citron
½ tsk stødt koriander
salt og peber
3 spsk olie
20 g smør
½ dl (halv)tør hvidvin
2½ dl hønsebouillon
Sauce:
2 dl (piske)fløde
1 spsk karry
1 spsk maizenamel
salt og peber
2 tsk citronsaft
Tandstikkere
*
Sådan laves Sølvbededolmere
1. Skyl sølvbedebladene i rindende, koldt vand.
Læg bladene få min. i kogende vand.
Læg dem i en sigte, spul dem koldt, og lad dem dryppe af.
Fars:
2. Pil løgene og del dem et par gange.
Hak svinekød, skinke og løg en gang gennem kødmaskinen.
Krydr med reven citronskal, koriander, salt og peber.
3. Brød bladene ud og fordel farsen på midten af hvert blad.
Rul dem fast sammen og hold dem sammen med en tandstikker.
4. Varm smør og olie i en gryde eller i en dyb lågpande og brun
forsigtigt dolmerne på alle sider.
Spæd med vin og bouillon og lad dolmerne snurre under låg og
ved svag varme ca ½ time.
5. Tag dolmerne op med en hulske og læg dem tæt i et varmt, halvdybt
fad.
Fjern tandstikkerne og dæk dolmerne til.
Sauce:
6. Rør maizenamel, karry og fløde sammen og pisk blandingen i
gryden.
Lad saucen koge ved svag varme og under stadig piskning nogle
min.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld saucen over dolmerne og server straks.
Tips: Spis Ris, løse, Kartoffelmos, Kartofler, stuvede, Kartofler, kogte, Grønsagskompot eller Grønsagsrisotto til.
Groft brød, fx Bondebrød, fransk, passer
også godt.
Farsen kan yderligere tilsættes krydderurter, fx hakket persille,
merian eller basilikum.
Cremefraiche kan erstatte fløden.
Sørg for, at det er 38%.
Mager cremefraiche tåler ikke kogning, og fed cremefraiche tåler
kun få min.s kogning.
Se alle de bedste opskrifter med Sølvbede
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------