Let at lave. Lav pris. 4 personer. Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 12-25 min.
# Ingredienser
til Kartofler, kogte
750 g kartofler
vand
salt
*
Sådan laves Kartofler, kogte
1. Kartofler kan koges med eller uden skræl.
Vitaminerne bevares bedst, hvis kartoflerne koges med skræl.
Læg kartoflerne i koldt, letsaltet vand.
2. Lad kartoflens art bestemme kogetiden, som er meget
vigtig for resultatet.
Små, nye kartofler er færdige på 12-14 min.
De er bedst, hvis de nydes straks med eller uden pil.
De kan blive mørke af at vente.
Jævne, gamle kartofler med skræl skal koge 20-25 min.
Uden skræl og delt en gang er 20 min nok, hvis der er tale
om en melet kartoffel, og 25 min, hvis det er en fast.
3. Hæld vandet fra de færdigkogte kartofler, sæt dem et
øjeblik tilbage på varmen og ryst gryden, så den sidste væde fordamper.
4. Server dem i opvarmet fad med et klæde over, så opsuges
dampen og falder ikke tilbage som fugt på kartoflerne.
Tips: Angående faste og melede kartoffelsorter, se Kartofler.
Kogte kartofler er klassisk tilbehør til de fleste danske
retter.
Skal de kogte kartofler bruges til mos, skal de koges uden
salt, da salt i kogevandet gør mosen sej. Kartofler kan også dampes.
Se Kartofler, dampede.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------