Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer
# Ingredienser til Bækørred, blåkogt:
4 friske og helst levende bækørreder (a ca. 200 g)
2 dl (vin)eddike
Kogelage:
1 l vand
1 spsk salt
7½ dl (vin)eddike
Tilbehør: smeltet smør, pillekartofler, friskreven peberrod,
citronbåde
* Sådan laves Bækørred, blåkogt:
1. Levende ørreder skal have et slag i nakken, før gæller og
indvolde fjernes med største forsigtighed.
Det er vigtigt at røre fisken så lidt som muligt, så man
undgår at fjerne det naturlige slimlag, der er en forudsætning for en smuk
blåfarvning.
2. Læg fiskene på et stort fad.
Kog eddiken op og hæld den kogende over fiskene.
Den når bedst omkring hele fisken, hvis hoved og hale holdes
sammen med nål og ufarvet bomuldsgarn - sytråd er for tynd.
3. Kog lagen op og kom fiskene forsigtigt i. En rist er god
her.
Lad fiskene mørne i kogelagen 3-4 min, tag gryden fra varmen
og lad fiskene trække yderligere 2 min i lagen.
4. Tag dem op og læg en fisk på hver sin hvide serviet. Så
holdes de tørre og varme.
Server straks, og server smeltet smør, friskreven peberrod,
pillekartofler og citronbåde til.
Tips: Hollandaisesauce kan erstatte smør og peberrod.
Bechamelsauce smagt til med eddike, sukker og peberrod som sursød
peberrodssauce klæ'r også.
Andre fisk med naturligt slimlag, fx gedde og karpe, egner
sig også til blåkogning.
Se flere
opskrifter med Bækørred
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------