Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 10 minutter. Stegetid: ca. 10 minutter. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Bækørred à la meunière:
4 bækørreder (à ca. 200 g)
3 spsk hvedemel
salt og peber
½ citron
2-3 bdt persille
100 g smør
* Tilberedning
Bækørred à la meunière:
1. Rens ørrederne. Se Bækørred.
Det ser flot ud at lade hovedet sidde på, men det er en
smagssag.
2. Vend fiskene i salt- og peberblandet hvedemel og ryst dem
fri for overflødigt mel.
3. Smelt godt halvdelen af smørret på panden.
Vent, til det er bruset af og er blevet gyldent.
Læg fiskene på, der skal være god plads, og steg dem ca 5
minutter på hver side.
Øs dem af og til over med stegesmørret.
De skal være gyldne og sprøde på begge sider.
4. Anbring dem straks på et varmt fad.
Dryp med citronsaft og drys rigeligt hakket persille over.
Smelt det resterende smør gyldent på panden, hæld det over
fisken og server straks.
Tips: Citronbåde og hvide kartofler, helst en fast
pillekartoffel, klæ'r fisken.
à la meuniére betyder »som møllerkonens«. Hermed hentydes
til møllerkonens melede hænder, der modtog fisken, når mølleren havde hentet
ørreder i bækken ved møllen. I Frankrig bruger man lige så hyppigt vineddike
som citron i meunière-tilberedninger.
Fisken kan naturligvis udbenes, men det går ud over smagen.
Se flere opskrifter med Bækørred
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------