Logo

Flydende ø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flydende ø 

 
Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 30 min. Svaletid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer).

 
# Ingredienser til Flydende ø:
6 æggehvider
160 g sukker (ca 2 dl)

 
Cremesauce:
5 dl sødmælk, evt. delvis fløde
6 æggeblommer
140 g sukker (ca 1½ dl)
1 stang vanilje

 
Endvidere:
smør og sukker til formen
Charlotte- eller souffléform
*
Sådan laves Flydende ø:
Cremesauce:
1. Flæk vaniljestangen og kom den i mælken.
Kog mælken op, tag den fra varmen og lad vaniljestangen trække heri en halv snes min.
Fjern den.

 
2. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret i en skål.
Pisk lidt af den hede mælk i og pisk herefter æggemassen sammen med mælken i gryden.
Brug helst en emaljeret gryde eller en stålgryde. Aluminium misfarver mad med meget æg og mælk.
Pisk og varm op ved jævn varme, til cremen tykner. Den må ikke koge.
Tag den fra varmen, og lad den blive kold under hyppig omrøring, så den ikke trækker skind. Den kan også sis.

 
3. Sæt ovnen på 180 °C.
Kom så meget vand i en bradepande, at det kan stå 2/3 op om formen.

 
4. Pisk æggehviderne næsten stive med 4-5 spsk af sukkeret.
Pisk dem meget stive og tilsæt det resterende sukker.
Pisk yderligere lidt, til marengsmassen er ensartet.

 
5. Smør formen og drys den med sukker.
Fyld æggehvidemassen i, læg pergamentpapir eller folie over, så massen ikke tager farve, og sæt den i vandbadet i ovnen.
Bag, til desserten virker stabil, ca 25 min.

 
6. Vend »øen« ud på et rundt, halvdybt fad og lad den blive kold.
Hæld den kolde cremesauce ved, til Øen flyder.

 
Tips: Desserten tåler at vente koldt et par timer.
Små nøddekager klæ'r denne franske dessert.
En luksusversion er at tilsætte marengsmassen 100 g brændte, stødte mandler.
Og/eller at fore formen med smeltet karamel, før massen kommes i og bages.
Eller karamellen hældes over Øen straks før cremesaucen.

 
I slægt med denne dessert er Sneæg. Her formes marengsmassen til »æg«, der koges i den vaniljekogte mælk, før denne bruges som basis for cremesaucen.

 
Se flere opskrifter med Dessert


Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her