Suppe. Forret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 15 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer
# Ingredienser
til Hvidløgssuppe fra Provence:
16-20 fed hvidløg
2-3 spsk afsmeltet hønse- eller andefedt eller andet godt
fedt, fx fra flæskesteg
1,5 l lys suppe (fx fjerkræbouillon)
1 tsk friskreven muskatnød
salt og peber
Jævning:
3 æggeblommer
2 spsk olie
Tilbehør:
4 skiver franskbrød
50 g friskreven ost (gruyere, parmesan eller emmentaler)
*
Sådan laves Hvidløgssuppe fra Provence:
1. Pil hvidløgsfeddene og kog dem klare i fedtstoffet, de må
ikke brune. Det skal ske ved svag varme.
2. Tilsæt bouillon, muskatnød, salt og peber.
Lad suppen koge ved svag varme ca 15 min.
3. Skær skorpen af franskbrødsskiverne, eller udstik
krummen med et glas.
Steg dem gyldne på begge sider i lidt af fedtstoffet eller
rist dem almindeligt.
Fordel dem i 4 suppetallerkener og drys med reven ost.
4. Passer suppen gennem en sigte og kom den tilbage i
gryden, eller pisk den godt igennem i gryden. Kog suppen op og tag den fra varmen.
5. Pisk æggeblommerne sammen med olien.
6. Pisk lidt af suppen i æggeblommerne og hæld det tilbage
i suppen under piskning. Den må ikke koge igen, efter at æggene er tilsat, så
skiller den.
7. Hæld suppen over de ostedryssede brødskiver i
suppetallerkenerne og server straks.
Tips: Pisk 2 af æggehviderne stive, fordel dem over
de afskorpede franskbrødsskiver og bag brødene i ovnen, til de er gyldne. Læg
æggebrødene i tallerkenerne, hæld suppen over, drys med reven ost og server
straks.
Se flere
opskrifter med Hvidløg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------