Forret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca. 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (6 personer)
# Ingredienser til Coquilles Saint-Jacques provençale
12 store kammuslinger eller 400 g frosne
lidt hvedemel
40 g smør
salt og peber
lidt citronsaft
1 fed hvidløg, hakket eller presset
1 håndfuld persille, hakket
Tilbehør: flutes
*
Sådan laves Coquilles
Saint-Jacques provençale
1. Rens og åbn de friske kammuslinger, se Coquilles
Saint-Jacques.
Gem corallen.
Frosne muslinger skal bare tø igennem og trykkes tørre.
2. Skær muslingerne en gang igennem, meget små kan forblive
hele, og vend dem i salt- og peberblandet hvedemel.
3. Varm smørret på panden og steg muslingerne gyldne heri
for ret lav varme.
Det skal vare 6-8 min.
Kom herefter evt. coral ved, så finthakket hvidløg, og lad
retten snurre yderligere et par min.
4. Læg muslingerne op i et halvdybt, varmt fad.
Dryp lidt citron i stegesmørret og hæld det over
muslingerne.
Server straks og spis flutes til.
Tips: Blåmuslinger er også fine i denne tilberedning.
Her må stegetiden nedsættes til næsten det halve.
Et drys friskhakket persille klæder både smag og udseende.
Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Kammusling
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------